Siirry suoraan sisältöön

Kauneudenhoito on sisäistä ja ulkoista

Kauneudenhoito tuo monelle mieleen suuren määrän kosmetiikka- ja meikkipurkkeja. Se on kuitenkin paljon muutakin kuin ihon ulkoista hoitamista ja meikkaamista. Kauneuden hoitaminen on hyvin kokonaisvaltainen käsite, johon kuuluu vahvasti myös hyvinvointi ja kampaukset. Vanha ja kliseinen sanonta ”kauneus lähtee sisältä” on aivan totta! Pelkästään ulkoisen kaunistautumisen lisäksi kauneuden hoitamiseen kuuluvat myös mieltä ja kehoa hellivät hoidot, eli erilaiset stressiä vähentävät käsittelyt. Siihen kuuluvat myös hiusten hoitaminen. Moni kampaamo tarjoaa hiusten kauneushoitojen, kuten värjäysten tai leikkausten lisäksi myös hiuksia syvähoitavia ja elvyttäviä hoitoja. Hoidot sekä kaunistavat hiuksia että myös hoitavat niitä läpikotaisin.

Myöskään hieronnasta ei tule monellakaan mieleen kauneudenhoito, mutta sekin on eräänlainen kauneushoito. Hieronta muun muassa saa nesteet ja veren liikkeelle ja rentouttaa mieltä, jotka saavat monesti myös ulkoisen olemuksen hehkumaan. Meikkipää kertoo sinulle aiheesta kaiken tarpeellisen. Sivuiltammelöytyy myös blogi, josta löydät paljon tietoa aiheesta.

Hieronta apuna ulkoisen ja sisäisen kauneuden hoidossa

Hieronta rentouttaa niin lihaksia kuin mieltäkin, joten se saa sekä koko kehon että mielen toimimaan paremmin ja tasapainoisemmin. Kauneudenhoito on myös koko kehon sisäistä ja ulkoista hyvinvointia, sillä kehon sisäiset ongelmat heijastuvat aina myös ulospäin.

Hieronnan apuna käytetään usein eteerisiä öljyjä, joilla on öljystä riippuen esimerkiksi rentouttavia tai piristäviä vaikutuksia. Esimerkiksi laventelin rauhoittava vaikutus on todistettu myös tieteellisesti. Esimerkiksi saippuat ja hajuvedet sisältävät myös tuoksuja, mutta eteerisillä öljyillä on näitä enemmän niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin terveysvaikutuksia. Ne voivat esimerkiksi vahvistaa immuniteettia ja säädellä hormonitoimintaa.

kauneudenhoito

Meikeillä voi toteuttaa itseään

Meikkaamisessa jokaisella on oma tyylinsä ja tapansa. Siihen on olemassa tiettyjä ohjeita, jotka voivat auttaa korostamaan oikein juuri omia kasvojen parhaita piirteitä. Meikkaamisen sääntöjä ei kuitenkaan tarvitse noudattaa orjallisesti. Joskus niiden rikkominen voi olla jopa todella hyvä idea. Jokainen voi toteuttaa rohkeasti omaa tyyliään, olipa se sitten ripsienpidennykset, bilemeikki tai luonnollinen nude-meikki.

Meikkaamiseen kuuluvat nykyään yhä enemmän myös erilaiset kiinnitettävät meikit, kuten esimerkiksi eyeliner-tarrat tai ripsienpidennykset. Ripsipidennykset voidaan laitattaa joko ammattilaisen avulla tai itse. Ripsienpidennykseen kehitellään jatkuvasti myös entistä helpompia vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi nykyään suosioon nousseet magneettiripset. Nämä ripset kiinnitetään ripsien ympärille magneeteilla. Ne ovat erityisen käteviä, koska ne voidaan irrottaa ja niitä voidaan käyttää uudelleen.

Lukijoidemme parhaat kauneusvinkit

Kampaamo hemmottelee monipuolisesti

Kampaamossa käydään useasti leikkauttamassa tai värjäyttämässä hiuksia. Kyse ei usein kuitenkaan ole pelkästään hiusten leikkaamisesta. Uusi tai paranneltu kampaus parantaa itseluottamusta ja antaa aivan uudenlaista energiaa arjen keskellä. Kampaamo on monesti keskittynyt myös muihin kauneudenhoidon palveluihin. Tarjolla saattavat olla ripsienpidennykset ja ripsien ja kulmien värjäykset, tai kulmakarvojen muotoilu. Monet kampaamot myyvät myös kauneudenhoidon tuotteita. Näitä voivat olla hiustuotteiden lisäksi esimerkiksi vartalotuotteet, terveystuotteet tai hajuvedet.

Kampaamo onkin usein oikea hemmottelun monitoimilaitos. Yhdellä kampaamokerralla voi halutessaan muuttaa niin hiusten, ripsien kuin kulmakarvojenkin ulkonäön. Lisäksi samalla kerralla voi saada entistä terveemmät hiukset syvä- ja hemmotteluhoitojen avulla. Kauneudenhoito on myös osa kampaajien ammattitaitoa, joten heiltä kannattaa kysyä neuvoa mihin tahansa hiusongelmaan. Kampaajat osaavat antaa hiusten suhteen kullanarvoisia vinkkejä.