Siirry suoraan sisältöön

Kampaukset lyhyille ja pitkille hiuksille

Kampausta varten ei aina tarvitse lähteä kampaajalle, sillä on olemassa useita helppoja, kotona tehtäviä kampauksia. Kampaukset voi tehdä joko itse tai sitten pyytää kaverin auttamaan. Kun kampauksen ohjeet on esitetty tarpeeksi selvästi, lähes jokainen pystyy suoriutumaan kampauksen tekemisestä. Juhlaa varten hiusten on hyvä olla muutenkin kunnossa. Jos hiuksia värjää, kannattaa väri laittaa vähintään edellisenä päivänä. Hiusvärit tulee valita omaan ihonväriin sopivaksi. Esimerkiksi todella vaalea iho ja mustat hiukset saavat henkilön näyttämään kalpealta. Omaa hiusväriään voi halutessaan myös vaihdella oman mielialan ja tyylin mukaan, mutta välillä on hyvä antaa hiusten myös levätä.

Monesti ajatellaan, että kampaukset ovat vain pitkiä hiuksia varten. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä myös lyhyet hiukset voi laittaa esimerkiksi pinneillä pään päälle. Meikkipää kertoo sinulle kauneudenhoidosta kaiken tarpeellisen, jotta kauneudenhoito olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Lyhyet hiukset voi letittää

Lyhyille hiuksille sopii erityisen hyvin pienet letit. Lettejä voi tehdä useita tai sitten vaikka yhden. Suosittu kampaus on sellainen, jossa yksi letti aloitetaan pään sivulta ja viedään pään taakse tiukasti pään myötäisesti.

Permanentti ja muut vastaavat kampaukset sen sijaan eivät sovellu yhtä hyvin lyhyille hiuksille. Lyhyet hiukset voi kuitenkin nostaa takaa ikään kuin kuohkeaksi hiuskiinteen ja muotovaahdon avulla. Tällainen kampaus sopii erityisen hyvin oikein lyhyille hiuksille, joita ei saa esimerkiksi letille. Lyhyille hiuksille kannattaa käyttää paljon muotoilutuotteita, jotta hiuksiin saa eloa.

kampaukset

Kampaukset syntyvät kun hiusmallit antavat inspiraatiota

Jos juhlat ovat tulossa, eikä mielessä ole vieläkään sopivaa kampausta, on syytä lähteä etsimään inspiraatiota. Kaikkein parhaiten sitä löytää tutkimalla alan lehtiä ja katsomalla kuvia. Lehdissä esitellään erilaisia hiusmalleja, jotka sopivat monenlaisiin hiuksiin. On kuitenkin hyvä huomata, että myös hiuslaadulla on väliä. Kaikki kampaukset eivät sovi kaikille hiuslaaduille.

Hiusmalleja selaamalla voi löytää sellaisia kampauksia, joita ei muuten olisi edes tullut ajatelleeksi. Hiusmallien tehtävä onkin saada ihmiset pohtimaan eri vaihtoehtoja ja mahdollisesti jopa kokeilemaan muutamaa eri kampausta ennen lopullista päätöstä. Varsinkin häiden suhteen ihmiset haluavat käydä kampaajalla testaamassa muutamia kampauksia. Juhlapäivänä halutaan nimittäin olla mahdollisimman edustavan näköisiä. Sivustomme blogi perehdyttää sinut kauneusvinkkeihin, joiden ansiosta kauneudenhoito on entistä helpompaa.

Hiusvärit ja kampaukset kuntoon kampaajalla

Moni ostaa kaupasta hiusvärin ja värjää hiuksensa kotona. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa monestakaan syystä. Jos värjäyksen hoitaa kampaajalla, kampaaja saa värin tarttumaan takuulla kaikkiin hiuksiin. Näin esimerkiksi niska ei jää ilman väriä, kuten monesti kotivärjäyksessä tapahtuu. Kampaaja osaa myös esitellä, millaiset hiusvärit kullekin henkilölle sopivat. Hiusvärin lisäksi voi katsella erilaisia hiusmalleja, sillä leikkaus voidaan hoitaa samalla kuntoon. Jos mielessä on permanentti, senkin voi tehdä värjäyksen jälkeen.

Niin kampaukset kuin hiusvärit onnistuvat siis ehdottomasti kaikkein helpoiten ja parhaiten kampaajan osaavissa käsissä. Kampaajat osaavat hoitaa kuntoon kampauksia eri tilaisuuksiin. Jos kyseessä on oikein juhlava tilaisuus, voi kampaaja tehdä näyttävän kampauksen. Jos tilaisuus taas on hillitympi, silloin esimerkiksi lettikampaus tai nuttura ovat hyviä, hillittyjä vaihtoehtoja. Kysy siis ammattilaisen mielipidettä, sillä he osaavat asiansa.