Millainen on hyvä meikkipöydän valo?

Peili valoilla meikkipöydällä

Hyvä meikkipöydän valo on tärkeä, sillä meikkaaminen ei onnistu hyvin hämärässä valaistuksessa. Meikin näkeminen hyvin vaatii erityisen kirkkaan valon ja siksi esimerkiksi kylpyhuoneen valo ei ole usein riittävä, vaikka moni meikkaakin siitä huolimatta kylpyhuoneessa. Oikea valaistus takaa kuitenkin sen, että meikki on sellainen, kun pitääkin. Kirkas valo näyttää kaikki sävyt oikean sävyisinä ja meikin määrää on myös helppo arvioida omia kasvoja katsomalla hyvässä valaistuksessa.

Meikkipöydän valo omiin tarpeisiin

Meikkipöydälle on saatavilla lukuisia erilaisia valoja. Valoksi käy oikeastaan mikä tahansa, joka on omaan makuun tarpeeksi kirkas ja auttaa näkemään omat kasvon sekä meikit selkeästi. Valo voi olla esimerkiksi lukulampun tapainen pöydän kulmaan kiinnitettävä valo. Meikkipöytiin suunnitellut valot ovat silti usein parempi ratkaisu. Niissä on oikea kirkkaus, värilämpötila ja oikea valon suunta.

Meikki arkeen ja juhlaan onnistuu usein parhaiten valaisimella, jossa on korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Etenkin Led-valaistuksessa värit toistuvat huonosti, jos valaisimen CRI-arvo on liian matala. Meikkivalossa CRI:n kannattaa olla vähintään 90. Tällöin eri sävyt näyttävät oikeilta. Oikeanlainen sävy taas on melko lähellä päivänvaloa oleva sävy, eli melko kylmä sävy. Oikea valon suunta on myös tärkeä, jotta kasvot eivät varjostu.

Meikkipeili valoilla on loistava ratkaisu

Meikkipeili meikkaamiseen tarkoitetuilla valoilla on mitä parhaimpia valaisimia meikkaajille. Meikkipeilin saa helposti minkä tahansa pöydän tai lipaston päälle. Niitä on saatavilla monen kokoisina ja näköisinä. Niissä on usein erittäin tehokkaat ja juuri meikkaamiseen täydellisesti sopivat valaisimet. Meikkipeilejä on saatavilla myös seinille ripustettavina versioina.

Avainsanat: