Meikki arkeen ja juhlaan

meikki arkeen ja juhlaan

Hyvin valaistu meikkipöytä on kannattava hankinta, sillä sen avulla valmistuu tyylikäs meikki jokaiseen tilaisuuteen. Useimmiten huonon meikkausjäljen syynä on vääränlainen valaistus, sillä esimerkiksi vessoissa perinteisesti olevan loisteputkivalaisimen antama valo vääristää värejä. Väärässä valaistuksessa toteutettu meikkaus saattaa siis luonnollisessa valossa näyttää luonnottomalta muuhun ihoon verrattuna. Siksi meikkauspaikalla olisikin hyvä olla sähkövalaistuksen lisäksi mahdollisuus tarkistaa jälki myös luonnonvalossa. Meikkaaminen on hyvä opetella esimerkiksi pelien striimaamista varten.

Kaikenlainen meikki ja kosmetiikka vaativat oikeanlaiset olosuhteet pysyäkseen hyvinä, joten meikkilaukku ei ole aina paras mahdollinen vaihtoehto. Laukussa meikit menevät helposti sekaisin, kun taas meikkipöydällä ne pysyvät helpommin siististi järjestyksessä. Eikä mikään ole pahempaa kuin meikkilaukussa auennut puuteripurkki!

Meikkilaukku on hyvä tapa säilöä arkimeikkejä

Meikkilaukku on kätevä esimerkiksi matkustaessa, sillä silloin saat kannettua välttämättömät ehostustarvikkeet mukanasi, minne ikinä menetkin. Se toimii hyvin myös tavallisen arkimeikin säilytyksessä, sillä arkimeikki vaatii vähemmän kosmetiikkatuotteita kuin näyttävämmäksi rakennettu juhlameikki. Pohjustus, puuteri, silmämeikit ja huulten ehostukseen tarvittavat tarvikkeet mahtuvat hyvin meikkilaukkuun.

Meikki on monella arkena yksinkertainen, mutta joskus se saattaa vaatia korjausta päivän aikana. Joskus yllättää sade ja joskus helle. Pienikokoinen meikkilaukku taskussa on kätevä, mikäli sinulle tulee tarvetta lisätä päivän aikana, vaikka huulipunaa tai korjailla hieman silmämeikkiä. Muista kuitenkin aina pitää laukussa myös pientä peiliä mukana.

Meikkien oikeaoppinen säilytys

Yksikään kosmetiikkatuote ei säily ikuisesti, mutta voit kuitenkin välttää kaikki suurimmat virheet noudattamalla seuraavia ohjeita. Muista kuitenkin aina tarkistaa meikkiesi kunto ja ikä ennen käyttöä.

  • Sulje kannet tiiviisti, jotta meikkeihin ei pääse likaa tai kosteutta
  • Vältä auringonvaloa sekä liian korkeita tai matalia lämpötiloja
  • Pese työvälineet huolellisesti aina käytön jälkeen ja eri tuotteiden välissä

Meikkipöytä helpottaa monia asioita

Meikkipöydälle kaikki meikit saa järjestettyä siististi. Monilla meistä on tavallinen arkimeikki ja sitten muutama erikoisempi tuote juhlameikin tekemiseen. Meikkipöytä antaa sinulle mahdollisuuden säilöä nämä meikit omiin lokeroihinsa, jolloin löydät kaiken helposti jopa kiireessä. Hyvästä valaistuksesta kannattaa pitää huolta myös arkimeikkiä tehdessä, vaikka se kuinka rutiininomaista olisikin.

Meikkipöytä antaa sinulle hyvän paikan valmistella vaativampikin juhlameikki. Pöydän edessä istuen saat meikkaamiseen huomattavasti vakaamman käden kuin vaikkapa vessassa pesualtaan yli kurotellessa. Tämä helpottaa huomattavasti useita eri kerroksia tai häivytystä vaativien meikkityylien, kuten esimerkiksi smoky eyes -meikin luomista. Lisäksi voit helposti järjestellä kaiken tarvittavan pöydälle siihen järjestykseen, missä ne meikatessa kasvoille laitetaan, mikä säästää myös paljon aikaa. Meikkipää antaa paljon hyödyllisiä vinkkejä kauneudenhoitoon.