Siirry suoraan sisältöön

Hiusmallit – Lue kuinka valita oikeanlainen hiustyyli

Oikein valitut hiusmallit korostavat kasvojen piirteitä

Hiusmallit

Oikein valitut hiusmallit imartelevat kantajaansa. Sanonta ”hiukset ovat naisen kruunu” onkin aivan asian ytimessä. Oikeanlaisen hiusmallin avulla voidaan tuoda esiin kasvonpiirteitä, joita halutaan korostaa ja toisaalta taas häivyttää sellaisia pois, mitä ei haluta tuoda esiin niin paljoa. Hiusmalleja on olemassa yhtä monia erilaisia kuin niiden omistajiakin. Hiusten leikkaukset voivat olla minkä pituisia tahansa, aivan lyhyistä pitkiin malleihin. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia hiusmalleja sekä kerromme, kuinka valita omiin piirteisiinsä sopiva hiustyyli.

Hiusmallit 2020 trendit

Hiusmallit voidaan jaotella kolmeen pääkategoriaan: pitkät, puolipitkät sekä lyhyet hiusmallit. Kaikista näistä löytyy lukuisia erilaisia muunnoksia. Suosituimmat hiusmallit vaihtelevat vuodesta toiseen trendien mukaan. Listasimme alle vuoden 2020 hiusmallit, jotka ovat tämän hetken hittejä:

  • Lyhyt polkkatukka ja poikamainen pixie.
  • Kiharat hiukset.
  • Puolipitkät hiusmallit, kuten long bob.

Valitse hiusmalli, joka sopii kasvoihisi

Hiusmallin valintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Ensimmäiseksi hiusmallin tulisi aina sopia omistajansa kasvoihin. Myös silmien väri sekä ihotyyppi vaikuttavat millaiseen hiusmallin leikkaukseen päädytään. Hiusmallia voi elävöittää erilaisilla väreillä, raidoilla, kiharoilla tai meikeillä. Meikkipää on kauneudenhoitoon liittyvä sivusto, josta voit saada inspiraatiota uuden hiusmallin löytämiseen sekä ohjeita ja vinkkejä esimerkiksi itsellesi sopiviin meikkeihin ja hiusmalliisi sopiviin kampauksiin.

Jos haluat tietää, sopiiko sinulle lyhyt vai pitkä hiusmalli, voit selvittää sen yksinkertaisella menetelmällä, jota hiusalan ammattilaisetkin hyödyntävät työssään. Menetelmän on kehittänyt hiusalan asiantuntija John Frieda. Testiä varten tarvitset viivoittimen ja lyijykynän. Aseta lyijykynä vaakasuoraan leukasi alle ja mittaa sitten viivoittimella korvalehden alareunasta pystysuora mitta leuan alareunaan. Mikäli mitta on alle 5,5 cm, käyttäjälle sopii lyhyempi hiusmalli. Jos taas mitta on pitempi kuin 5,5 cm, sopivat pitkät hiusmallit paremmin.

Eri kasvonmuotoihin sopivat erilaiset hiusmallit

Kuten jo aiemmin mainitsimme, hiusmalleja on olemassa monenlaisia ja eri pituisia. Kasvojen muoto ja koko määrittävät pitkälti sen, millaiset hiusmallit henkilölle sopivat. Pyöreäkasvoisille sopivat erilaiset hiusmallit, kun taas kulmikkaille tai pitemmän mallisille kasvoille erilaiset. Kasvojen muotoa voi korostaa eri tavoin, kuten jakauksen paikalla, rikotulla tai kerrostetulla leikkauksella, tai kiharoilla ja laineilla. Hiusmalleihin voi kuulua myös otsatukka, millä saa aikaan uutta ilmettä. Lyhyt polkkatukka on hiusmalleista varma valinta, joka pitää suosiotaan vuodesta toiseen. Pitkät ja puolipitkät hiusmallit sopivat myös monille.

Hiusmalleja on siis olemassa monia erilaisia. Kun valitset hiusmallia, ota huomioon kasvonpiirteesi. Oikein valittu hiusmalli korostaa henkilön parhaita piirteitä ja voi myös nuorentaa. Hiusmallin vaihtaminen tuo vaihtelua ja piristää. Valitsitpa sitten nykytrendien mukaisen hiusmallin tai perinteisen klassisen mallin, niin pienelläkin muutoksella saa aikaan ihmeitä ja voi virkistää omaa olemustaan. Seuraamalla sivustoamme voit saada vinkkejä ja inspiraatiota oman tyylisi päivittämiseen ja parhaiden puoliesi korostamiseen.